Nu folosi telefonul când ești la volan! Tânăr din Botoșani, sancționat dur de polițiști pentru un film postat pe Facebook

Un tânăr din județul Botoșani a fost sancționat dur de polițiști pentru un film postat pe Facebook. Acesta era la volan și a folosit telefonul mobil pentru a-l filma pe botoșăneanul care a legat calul de BMW.  Pentru gestul său, tânărul de 29 de ani, din comuna Mihai Eminescu, a primit o amendă foarte mare, însă cel mai grav este că a rămas și fără permis pentru o perioadă de 90 de zile.

Conducatorul auto care a filmat evenimentul a fost sancționat contravențional cu 725 lei amendă și reținerea permisului de conducere in vederea suspendării pe 90 de zile conform OUG 195/ 2002 Republicata, pentru folosirea telefonului mobil in timpul conducerii unui autovehicul pe drumurile publice fără dispozitiv mâini libere și depășire neregulamentar”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Anca Silion.

Polițiștii din Botoșani au reușit să îl identifice și pe șoferul care și-a „înhămat” calul la BMW. Cel care a făcut asta este un tânăr de 28 de ani din satul Mateieni din comuna Dimăcheni, care s-a ales cu două amenzi, una aplicată de Poliția rutieră, iar cealaltă de Poliția animalelor. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 3.435 de lei.

FOTO Accident cu doi răniți pe un drum din județul Botoșani. O mașină s-a răsturnat pe cupolă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *