Un bărbat din Botoșani și-a bătut nevasta până a ucis-o. Judecătorii l-au scos nevinovat

Un bărbat din județul Botoșani și-a bătut nevasta până a ucis-o, iar judecătorii l-au scos nevinovat. Este vorba de Dumitru Lozneanu din comuna Dersca, care a fost achitat, marți, de Tribunalul Botoșani, ca urmare a faptului că „nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”.

Botoșăneanul, acum în vârstă de 42 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru săvârşirea infracţiunii de „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, după ce pe 23 august 2020 acesta a dat dovadă de o cruzime rară. Bărbatul a început să o bată pe femeie de 40 de ani și nu s-a lăsat până când aceasta a rămas inconștientă. Femeia a fost dusă la spital, iar după câteva zile a murit.

După săvârșirea faptei, botoșăneanul a fost arestat preventiv în mai multe rânduri, însă acum este achitat în acest dosar. Sentința nu este definitivă și ar putea fi atacată de procurori.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 396 alin. 1, 2 şi 5 Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, achită inculpatul Lozneanu Dumitru, referitor la săvârşirea infracţiunii de „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte” prev. şi ped. de art. 195 Cod penal, cu aplic. art. 199 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 399 alin. 1 Cod procedură penală, raportat la art. 241 ali.1 lit. b Cod procedură penală constată încetată de drept măsura controlului judiciar luată faţă de inculpat prin încheierea nr. 96/19.09.2022 a Tribunalului Botoșani.

În temeiul art. 19 şi art. 25 alin. 1, art. 397 alin. 1 Cod proc. pen., respinge acţiunile civile formulate de: -părțile civile Serviciul de Ambulanţă Judeţean –Botoşani, Spitalul Județean Mavromati Botoșani și Spitalul Mun. Dorohoi și -părţile civile Lozneanu Florin-Mirel, Lozneanu Georgiana Narcisa şi Lozneanu Valentin Daniel, prin reprezentant legal. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. c Cod procedură penală dispune ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului asigurător instituită prin Ordonanța din 19.11.2020 asupra bunurilor imobile deținute de inculpat. Suma de 1410 lei reprezentând onorariul pentru avocatul din oficiu desemnat părților civile Lozneanu Florin-Mirel, Lozneanu Georgiana Narcisa şi Lozneanu Valentin Daniel (avocat Ungurianu Lorela- Iuliana conform delegaţiei nr 1800/2020) se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei.

În temeiul art. 398 Cod proc.pen. rap. la art. 272 şi art. 274 alin. 3 Cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat în cursul procesului, rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 17.01.2023 prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.405 alin.1 teza finală Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  13/2023  17.01.2023

 

 

VIDEO Perchezițiile de la Vama Stânca. Polițiști de frontieră și vameși suspectați că ar fi luat șpagă. Agenți sub acoperire, folosiți în anchetă

One thought on “Un bărbat din Botoșani și-a bătut nevasta până a ucis-o. Judecătorii l-au scos nevinovat

  1. Dumnezeule in ce hal am ajuns ,infractori achitati pana si de omor , penali achitati prin prescriere.rusine!!!!nu mai avem nimic , justitie=0,institutii =0 am ajuns o tara de vanduti , corupti si pile politice….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *