FOTO Au spus „nu” avortului, iar acum au adevărate minunății în viața lor. Mămici și copii, sărbătoriți la petrecerea Pro Vita

Mai multe mămici din Botoșani, care au spus „nu” avortului au petrecut alături de copilașii lor la prima petrecere Pro Vita (pentru viață). La eveniment au luat parte zeci de copii alaturi de mamele lor care, atunci cand erau insarcinate, nu au cedat presiunii făcută de cei din jur si nici nu s-au lasat coplesite de dificultatile pe care le-au intampinat in acea perioada, ci au ales sa dea nastere copiilor.

„Astazi se bucura de zambetele si de imbratisarile acestora, ii iubesc nespus de mult si nu-si pot imagina viata fara ei. Daca aceste mame nu erau niste luptatoare, acesti copii nu ar fi existat. Nu va pot exprima in cuvinte bucuria pe care am trait-o aseara, bucuria pe care mi-au transmis-o copiii… Imaginati-va, ii cunosc pe toti acesti copii din burtica mamei, stiu povestea fiecaruia dintre ei, i-am tinut in brate cand erau bebelusi, iar acum cel mai mare copil are 11 ani, si cel mai mic urmeaza sa se nasca. Am pornit de la ideea de a oferi o petrecere gratuita celor 4 finuti Pro Vita care-si serbeaza ziua de nastere in aceasta perioada, apoi mi-am dat seama ca de fapt sunt 6 sarbatoriti Pro Vita  si imediat m-am gandit si la ceilalti copii Pro Vita, de care imi era tare dor, si am decis sa fac o reintalnire a acestora si a catorva fratiori, in total vreo 50 de copii, pentru a-i sarbatori pe toti si a ne bucura impreuna intr-un spatiu de joaca, a servi tort si pizza. Cand erau bebelusi ne intalneam in numar mare la botezul unui alt copil Pro Vita, dar fiind perioada de pandemie, nu ne-am reintalnit de vreo 3 ani intr-un numar atat de mare. O parte dintre copii nu au reusit sa ajunga pentru ca locuiesc departe de Botosani sau sunt plecati in strainatate”, a mărturisit preoteasa Anamaria Macuc.

Mamele și copilașii au fost sărbătoriți cu tort, pizza de la Magic Land, și au primit jucarii, rechizite, baloane personalizate cu numele si varsta lor, carti de rugaciuni, cruciulite, iconite.

„Eu vreau sa cred ca aproape nici o mama nu ar renunta la pruncul ei, daca ar avea cine sa o sprijine in perioada dificila de sarcina, iar acest lucru putem sa-l facem fiecare dintre noi, in primul rand cu o vorba buna, care nu ne costa nimic. Sa stiti ca la marea majoritate a familiilor Pro Vita viata s-a schimbat in bine, pe mai multe planuri, dupa nasterea acestor copii. Unii mi-au zis ” d-na preoteasa, ne-ati ajutat cand ne-a fost greu, acum ne descurcam foarte bine, si vrem si noi sa ajutam pe altii”. Nici o mama PRO VITA nu regreta ca si-a nascut copilul, ci din contra multumeste lui Dumnezeu pentru darul pe care-l are. Daca pruncii sunt sprijiniti la timpul potrivit, crescuti si educati frumos, mai tarziu ne vom bucura cu totii de ei. Sunt si mame care au decis sa nu dea nastere pruncilor, dar sa nu deznadajduiasca, sa-si ridice privirea spre cer, sa caute mangaiere la Dumnezeu si sa faca bine cat pot de acum inainte. Daca cunoasteti mame insarcinate, aflate in criza de sarcina ( care din ” n” motive se gandesc la avort), indrumati-le spre noi si le vom sprijini cu tot ceea ce vom putea ( consiliere, sprijin financiar si material, consultatii medicale gratuite…), pentru a-si naste copilul, ca la anul sa avem bebelusi ” proaspeti” la petrecere. Este important ca aceste mame sa stie ca nu sunt singure, ci sunt oameni care se gandesc la ele si la copilasii din burtica lor”, mai spune Anamaria Macuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *