Un bărbat din Botoșani a murit în Italia. A fost cuprins de o avalanșă

Un bărbat din Boto;ani în vârstă de 60 de ani a murit marţi într-o avalanşă în nordul Italiei în timp ce încerca să-şi recupereze de pe munte cei doi câini, a relatat presa locală, preluată de DPA. Este vorba de Mugurel Buga, care a fost surprins de vremea nefavorabilă şi s-a rătăcit sâmbătă în timpul unei drumeţii pe care o făcea alături de doi câini Husky în regiunea Valle Spluga, situată în provincia nordică Sondrio, aproape de graniţa cu Elveţia, a relatat agenţia italiană ANSA.

După ce a solicitat ajutorul echipelor de intervenţie, a reuşit să ajungă singur sâmbătă seară în partea inferioară a văii. Salvatorii au localizat cei doi câini, dar nu au reuşit să-i convingă să-i urmeze, aşa că bărbatul a revenit pe munte ca să-şi recupereze câinii când a fost surprins de o avalanşă la o altitudine de circa 2.000 de metri.

Botoșăneanul locuia la Ballabio și a fost profesor de matematică la Liceul Bertacchi din Lecco. Acesta era originar din municipiul Dorohoi şi era sportiv pasionat de ciclism și munte şi făcea schi alpinism. În urmă cu numai două zile Mugurel Buga lansase un SOS din zona vârfului Pizzo d’Emet, la granița cu Elveția. Acesta avertiza că bateria telefonului său era încărcată numai 3%, iar ulterior nu s-a mai putut lua legătura cu el.

FOTO Femeie rănită grav într-un accident rutier produs la Botoșani. Șoferul a fugit și a ascuns mașina în spatele casei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *