Peste 200 de persoane din comuna Drăgușeni au rămas fără pensii și alocații. Prejudiciul făcut de angajații Poștei este imens

Peste 200 de persoane din comuna Drăgușeni au rămas fără pensii și alocații, potrivit primelor estimări ale făcute de angajații Oficiului Județean de Poștă. Angajații acestei instituții au calculat un prejudiciu estimat la 137.000 de lei, pe care Poșta Română va trebui să îl acopere în regim de urgență.

În aceste condiții, angajații Poștei se vor deplasa joi în localitățile Drăgușeni și Podriga și vor împărți toate drepturile sociale care nu au fost achitate până acum. Banii vor fi distribuți din puncte fixe, care vor fi amenajate în cele două localități.

La Drăgușeni, plata pensiilor va începe la ora 10.00 la Oficiul Poștal din localitate, iar la Podriga la ora 11.00, la Căminul Cultural.

Cum a izbucnit scandalul

Scandalul de la Drăgușeni în care au fost implicați angajații Oficiului Poștal a apărut pe 29 decembrie, după ce un localnic a sesizat faptul că pensia nu i-a fost plătită înainte de sărbători, așa cum ar fi trebuit. Ulterior, numărul sesizărilor a crescut considerabil, ceea ce a determinat declanșarea unei anchete, atât administrative, a Poștei Române, cât și judiciare, a Inspectoratului de Poliție Județean.

Pe fondul acestui scandal, poștașul din comuna Drăgușeni, Florin Doboșaru, în vârstă de 50 de ani și-a pus capăt zilelor în cursul dimineții de miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *