Postașul din Botoșani care a fugit cu pensiile bătrânilor și alocațiile copiilor. Situația a devenit extrem de gravă

Este revoltă într-o comună din județul Botoșani, unde oamenii nu și-au primit pensiile, iar situația neplății la timp durează de luni întregi. Angajații de la oficiul poștal din comuna Drăgușeni nu au livrat banii oamenilor înainte de Crăciun, iar multora nu le-au adus pensiile chiar cu o lună înainte. Situația a devenit atât de gravă că oamenii nu au mai putut răbda și au început să facă sesizări. O femeie a scris redacției BotosaniNews.

Factorul poștal din comuna Drăgușeni se numește Florin Doboșeru, iar oficianta care îl ajută este Simona Nistor. Localnicii susțin că între cei doi există o relație de concubinaj, astfel încât criza pensiilor și alocațiilor este gestionată de un cuplu.

„Ceea ce fac angajații de acolo e o bătaie de joc față de întreaga comunitate! Eu vă spun doua situații, dar sunt mai multe! Eu nu ii cunosc pe nume, o știu doar pe ea „poștărița” Simona Nistor care lucrează împreună cu soțul(concubinul) ei. Aceștia își însușesc pensiile oamenilor! Le livrează când au chef! Cred că au fost vreo 4-5 situații până acum când pensia bunicii mele a fost lasă prin sat,pe unde au avut ei chef, sau a fost adusa după 15-20 de zile de la data achitării! Acum, luna aceasta, pensia bunicii a ajuns pe 28.dec., fiind lăsată la cineva în Draguseni, bunica fiind din Podriga! Nu este prima data când fac așa!  Același lucru a făcut si cu unchiul meu, care are nevoie urgent de acesti bani pentru medicamente!!!Au spus că ei nu își pierd tipul cu așa ceva! Adică cum?  Ei și au ales această meserie, ești plătit pentru asta”, ne-a mărturisit o localnică.

Mai mult decât atât, plicurile prioritipost sunt lăsate la voia întâmplării, spune femeia. Nici plicurile cu facturile oamenilor nu ajuns în timp util pentru a fi plătite.

„Au lăsat un plic prioritipost cu un certificat de înmatriculare, destinat unei firme,  l-au lăsat pe la Drăguseni la o familie, fără semnătura destinatarului, nelivrat la adresa destinată și ajuns după 15 zile de la expediere! Mi se pare aberant și lipsă de responsabilitate! Și asa fac și cu plicurile cu facturi”, mai spune femeia.

Situația a ajuns și la urechile primarului din localitate, care va face sesizările necesare. El a încercat să discute cu cei doi însă nu i-au răspuns la telefon. Potrivit acestuia, pensionarii obișnuiesc să îi lase poștașului, când le aduc pensia, câte 10- 20 lei.

„Sunt oameni care au 10 milioane pensie și îi lasă câte 10 lei, 15 lei. Gândește-te la un număr de 250 de pensionari sau 300 sau 400 că sunt și care mai primesc pe carduri, ei normal sunt mai mulți pensionari, gândește-te dacă punem câte 10 lei, câți bani sunt? Păi tu nu le duci pensia?”, a declarat primarul comunei, Eugen Nechita.

El le recomandă localnicilor să își facă carduri pentru a primi pensia. Oamenii din localitate se tem că angajații de la poștă joacă la păcănele banii care ar fi trebuit să fie dați pensionarilor.
„Problema asta trebuie rezolvată, omul fără pensie nu va rămâne. Sunt care nu au luat pensia de două luni, și de o lună sunt o grămadă. Nici părinții mei nu au luat pensia. M-am dus pe la magazine, am vorbit cu oamenii și sunt care nu au primit nici alocațiile”, ne-a spus primarul Eugen Nechita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *