Trei drumuri de piatră din județul Botoșani vor fi modernizate. Lucrările au fost scoase la licitație

Modernizarea primelor trei sectoare de drum județean de piatră prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” a fost scoasă la licitație, anunță printr-un comunicat Consiliul Județean Botoșani.

Este vorba de: DJ293A, Viișoara – Coțușca (6 km); DJ291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa (7 km); DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C (7,8 km).

Valoarea actualizată a celor trei proiecte, inclusiv cheltuielile neeligibile și TVA, rezultată în urma proiectării, se ridică la 100,6 milioane lei, adică la 20,3 milioane euro. Aproximativ 92 de milioane de lei sunt asigurate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar 8,8 milioane de lei o reprezintă cofinanțarea pe care o va asigura Consiliul Județean Botoșani.

„Județul are nevoie de investiții, iar prioritare sunt cele de infrastructură, pentru că aceasta asigură căile de acces și dezvoltarea unitară a întregului județ. Aceste trei sectoare de drum sunt din toate regiunile județului și trec prin comune conduse de primari din toate partidele. Așa cum am demonstrat și în prima parte a mandatului, dezideratul nostru este să dezvoltăm județul în integralitatea sa”, a reiterat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Firmele interesate de licitația demarată prin intermediul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani vor putea depune oferte până pe data de 25 ianuarie pentru DJ 293A, Viișoara – Coțușca, până pe 26 ianuarie pentru DJ291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa și până pe 27 ianuarie pentru DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C.
În paralel, se lucrează la finalizarea documentațiilor tehnice pentru celelalte două drumuri județene ce vor fi modernizate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” – DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești (10,6 km) și DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km) – pentru a putea fi scoasă cât mai repede la licitație și execuția acestora.

„Prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri județene care, în acest moment, sunt de piatră. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investițiilor, pentru că vrem să recuperăm decalajele față de alte regiuni ale țării și să dezvoltăm județul Botoșani”, a mai afirmat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

4 thoughts on “Trei drumuri de piatră din județul Botoșani vor fi modernizate. Lucrările au fost scoase la licitație

  1. Suntem un judet sarac intr-o tara saraca. O parte din banii de la acest Program National de Investitii provin din imprumuturi facute de Guvern. Ar fi strigator la cer ca din nou sa facem aceleasi greseli : constructori indolenti cala drmul Botosani-Copalau, politicieni care cer mari comisioane ca la CJ Suceava, diriginti de santier care devin avocati ai constructorilor, inspectori IGS platiti de stat si se fac ca nu vad calitatea slaba a lucrarilor. Bitum si filer in dozaj redus, piatra concasata inlocuita cu piatra de rau mai ieftina, straturi de drumuri turnate mai subtiri si incasate mai groase.

  2. doamnă de la CJ va pot da in judecată pentru calitatea execrabila a lucrărilor pentru drumul Botoșani- Tg Frumos??? stati ascunși în birouri nu ieșiți să vedeți calitatea lucrărilor veniți la tăiat panglica….asa și la alegeri va mai arătați…..

  3. Doina Feodorovici esti responsabilă de calitatea drumului de la AVRAMENI- MITOC, sunt izvoare multe de la PanaitoIa spre Cantemir, au pus pământ mai mult ca pietriș , a fost spălat pământul e cam bătaie de joc….Vom filma totul pentru RECORDER….

  4. lasă prostiile cei de la presa au primit finanțări de la CJ…..au promis că ADMINI nu mai lasa SĂ scriem despre ei….Daca BOTOȘANI-IAȘI este făcut în bătaie de joc, ADICA SA FURAT MILIOANE DE EURO…acolo izolat nu vede nimeni….justiția r cumpatata cu salarii de mii de euro….TE ÎNTREBI DACĂ NU CUMVA….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com