VIDEO Poșta Română, anchetă la Botoșani, după ce un poștaș a lăsat sute de oameni fără pensii și alocații. „Este absolut regretabil ce s-a întâmplat acolo”

Poșta Română face o anchetă în județul Botoșani, în localitatea unde sute de persoane nu și-au primit pensiile și alocațiile pentru copii după ce poștașul nu le-a mai adus banii de luni întregi. Situația s-a înregistrat la ghișeul exterior din Drăgușeni.

„Este absolut regretabil ceea ce s-a întâmplat acolo. Urmare a unei reclamații depuse în 29.12 2022 au fost dispuse cercetări. Ieri am fost informat că aspectele informate de către petent se confirmă, fiind stabilit un prejudiciu estimativ în jur de 137.000 lei”, a declarat directorul Oficiului Județean de Poștă Botoșani, Nelu Știr.

Totodată, polițiștii au demarat o anchetă în acest caz. Oamenii legii s-au autosesizat pe baza articolelor pe care BotosaniNews le-a publicat cu privire la situația gravă de la Oficiul Poștal Drăgușeni.

„În urma informațiilor apărute în mass media cu privire la faptul că poștașul unei comune din județ, ar fi fugit cu pensiile si alocațiile cetățenilor, ne-am sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracțiunii de delapidare. Urmează să efectuăm cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt și pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile, conform legii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Delia Nenișcu.

Angajații de la Oficiul Poștal din comuna Drăgușeni nu au livrat banii oamenilor înainte de Crăciun, iar multora nu le-au adus pensiile chiar cu o lună înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *