ANM, scenariu sumbru. România rămâne fără zăpadă. Cum vor arăta iernile de acum

România ar putea să rămână fără zăpadă, din cauza încălzirii globale. După temperaturile neobișnuit de ridicate din această iarnă experții climatologi spun că în cel mai pesimist scenariu am putea să nu mai avem zăpadă în câțiva ani.

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat ce șanse mai sunt să vedem zăpadă în România, în această iarnă, dar şi în anii viitori.

„Într-adevăr, debut de iarnă 2022-2023 foarte călduros. Încheiem un an 2022 de asemenea, posibil în top 3 cei mai cald an din istoria măsurătorilor meteorologice, iar decembrie până la acest moment, înregistrează o abatere termică pozitivă de 3 grade Celsius ceea ce va face ca și această lună decembrie să fie în top 5 cele mai calde luni”, spune Elena Mateescu, directorul ANM.

ANM, prognoza meteo actualizată. Vremea la sfârşit de an 2022

„Așa cum arată și estimările actualizată astăzi pentru Administrația Națională de Meteorologie și care cuprind prima lună a anului 2023 ianuarie acestea indică o probabilitate ridicată ca cel puțin până la jumătatea lunii ianuarie vremea să fie una în continuare mai caldă decât în mod obișnuit.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea în ianuarie 2023

Primele zile din ianuarie vor fi foarte călduroase, cu maxime de până la 17-18 grade Celsius. Deficitul de precipitații rămâne de interes și, într-adevăr, stratul de zăpadă prezent la acest moment doar în munții Călimani și Bucegi, cu siguranță se va putea diminua, pentru că și în zona montană va fi mai cald în următoarea perioadă”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *