Băiatul- erou din accidentul de la Pașcani despre care nu s-a scris până acum. „M-a impresionat până la lacrimi, vă dați seama că sunt mamă…”

Silviu, înainte de accident

Silviu Cucinschi, adolescentul de 16 ani, din Botoșani, rănit grav în accidentul care a avut loc la Pașcani, trece în continuare prin clipe grele după teribilul eveniment. Chiar dacă fizic rănile se vindecă, sufletul său este în continuare greu încercat. Silviu a rămas desfigurat, iar medicii au făcut eforturi mari pentru a-i repara fața, mâna și umărul după nenorocire. Are nevoie de recuperare fizică și psihică.

A stat 11 ore în operație

„Starea lui psihică este foarte proastă, am chemat inclusiv un psiholog acasă, să vină chiar din prima zi când l-am adus. Am solicitat un psiholog și în spital, el fiind foarte afectat. Vă dați seama ce a văzut el acolo”, ne-a mărturisit mama acestuia, Marlena Duță.

Potrivit acesteia, el a avut nevoie de reconstrucție facială, la mână, la umăr, dar și operații la ochi. Femeia povestește că nu are cuvinte de mulțumire la adresa medicilor și spune că atunci cât a stat cu el în spital se gândea la ce e mai rău pentru că băiatul său nu vorbea, tremura, respira greu și chiar i-a mărturisit că avea gânduri negre…

Elena, salvată de Silviu din autocarul groazei

Elena, Silviu și Alexia s-au vizitat în timp ce erau în spital și s-au susținut reciproc

Deși are doar 16 ani, rănit fiind în accident, Silviu a dat dovadă de umanitate, de iubire față de aproape, dar în același timp și de multă putere. Când a văzut-o pe Elena rănită în autocar, care nu reușea să iasă, acesta a ridicat-o pe brațe și a scos-o.

„M-a impresionat până la lacrimi, vă dați seama că sunt mamă… El, după accident, a ieșit din autocar, după care s-a întors că și-a adus aminte că are clarinetul, el cântând la clarinet. S-a întors în autocar după clarinet, acolo a văzut-o pe Elena, fetița care a fost și ea în spital cu el, a luat-o în brațe, deși el avea mânuța ruptă, tăiată, a luat-o în brațe, a uitat și de clarinet, și a scos-o din autocar. Nu știu de unde a avut putere. Vă dați seama… cu mâna ruptă, tu ca un copil”, ne-a mai spus mama băiatului.

Îi este teamă de reacția colegilor de la școală

Fizic, starea lui Silviu se îmbunătățește, dar nu este vindecat complet. În urma accidentului, fața i-a fost desfigurată, iar de multe ori băiatul își ascunde chipul, spunând că arată ca un… „monstru”. Este sfâșietor pentru o mamă să își vadă copilul că suferă în așa fel și să nu poată face nimic pentru a-i alina durerea.

„Lui îi este foarte teamă de copiii de la școală când se va întoarce… Îi este frică să nu râdă de el. Are o depresie foarte puternică. Eu îmi cunosc copilul foarte bine. Era un copil vesel, avea simțul umorului… Este prima oară când a plecat de acasă fără mine. Mi-a zis: mama, parcă eram în iad”, spune, îndurerată mama acestuia.

VIDEO Primele imagini cu Alexia după operațiile la mâini. Adolescenta pășește cu zâmbetul pe buze

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *