Șofer de 25 de ani, din Botoșani, cu poliția pe urme. S-a ales cu amendă și dosar penal

politie rutiera noapteaUn botoșănean a pus un echipaj de poliție pe urme, după ce nu a oprit la semnal. S-a întâmplat marți, 27 decembrie, când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean D.J. 294, în comuna Mihălășeni, au efectuat semnal de oprire unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean, echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia, reușind interceptarea pe un drum sătesc din localitatea Negrești, prilej cu care au stabulit identitatea conducătorului auto, în persoana unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Mihălășeni.

Deși emana halenă alcoolică, tânărul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, ulterior, fiind condus la o unitate spitalicească în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult decât atât, autoturismul pe care îl conducea avea autorizația provizorie de circulație expirată”, precizează IPJ Botoșani.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere a unui autovehicul neînmatriculat, totodată, fiindu-i aplicată conducătorului auto, o sancțiune contravențională, în cuantum de 870 de lei, pentru faptul că nu a a oprit la semnalele polițiștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *