VIDEO Bani de la Guvern pentru Primăria Botoșani pentru plata datoriei către Termica

Primăria municipiului Botoşani primește bani de la Guvern pentru plata datoriei către lichidatorul Termica. Primarul Cosmin Andrei susține că județul Botoșani va primi 62,1 milioane de lei din banii obținuți din colectarea TVA, din fondul de rezervă al Guvernului. Din aceștia, 45 de milioane vor fi atribuite municipiului Botoșani.

„Am făcut solicitări pentru stingerea datoriei care afectează grav municipiul Botoșani, datorie care este în cuantum de 108 milioane de lei, reprezentând o creanță mai veche pentru societatea de termoficare a orașului. Am ajuns după epuizarea tuturor căilor de atac la executarea silită și s-a pus poprire pe conturile municipalității astfel încât a trebuit să rezolvăm această problemă”, a declarat Cosmin Andrei.

Termica SA a intrat în faliment din cauza unor datorii uriaşe, iar lichidatorul Lulu Dascălu cere acum ca Primăria şi Consiliul Local Botoșani să achite obligaţiile de peste 100 de milioane de lei.

Pe fondul datoriilor mari pe care le avea, municipalitatea a transferat, în 2010, patrimonial Termica spre noua societate de termoficare Modern Calor SA. Practic, la momentul respectiv, vechea societate a rămas doar cu datoriile către stat şi furnizori. Lichidatorul de la Termica a considerat că procedura prin care producătorul şi distribuitorul de energie termică a fost scos de pe piaţă a fosta una ilegală.  Acum, după mai multe procese, el a câştigat în instanţă dreptul de a recupera banii pe care Termica SA îi datora de la municipalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *