VIDEO Alexia va fi supusă, astăzi, unei noi operații. Medic: „Deja fetița mișcă degetele”

Medicul care i-a repus mâinile Alexiei, adolescenta de 15 ani din județul Botoșani, care a avut mâinile amputate în urma accidentului de la Pașcani, susține că evoluția acesteia este foarte bună, chiar spectaculoasă. Tocmai de aceea a decis ca astăzi fata să fie din nou operată la mâna stângă. Medicul Sidonia Șușanu a declarat că fetița deja a mișcat degetele, în cursul nopții trecute.

Putem spune că riscul de necroză al celor două mâini este aproape depășit. Continuăm intervențiile de reconstrucție a suturilor nervoase[…] Starea generală este foarte bună din punct de vedere fiziolofic, psihologic face eforturi. Trunchiurile nervoase principale nu au fost ataşate în prima intervenţie, pentru a nu prelungi foarte mult o intervenţie care a fost foarte lungă şi laborioasă. Datorită faptului că evoluţia fetei este foarte bună, spectaculoasă aş putea spune, ne-am decis să reconstruim structurile nervoase astăzi, în speranţa că vom scurta perioada de spitalizare a copilului. ”, a declarat medicul.

Potrivit acestuia, miracolul a fost că fata a ajuns cu viață la spital și a mulțumit celor de la SMURD pentru că „au făcut eforturi extraordinare pentru a o ține în viață”. 

„Din punctul meu de vedere miracolul a fost că la noi a ajuns vie. Astfel de leziuni de obicei au un potenţial vital foarte mare la locul accidentului. O leziune dublă de arteră humerală, cum e şi în cazul acestei fetiţe, de regulă este vitală. Este o minune că acest copil a fost adus viu la spital. Şi acest lucru îl datorează celor de la SMURD, cărora le mulţumesc că au făcut eforturi extraordinare să o menţină în viaţă şi să nu piardă mult sânge”, mai spune medicul.

Alexia este conștientă de ceea ce i s-a întâmplat, dar privește lucrurile cu maturitate și luptă să se facă bine.

„Știe că are ambele membre afectate, știe că a fost operată, știe că mai sunt intervenții chirurgicale, dar pot să vă spun că este un copil extrem, extrem de puternic, matur și face eforturi extraordinare să se ajute, să se încurajeze, să se ridice”, a declarat medicul.

În accident au fost implicați membrii ansamblului folcloric „Flori de măr” din Curtești. În noaptea de vineri spre sâmbătă, au plecat la drum, cu autocarul, spre Slobozia, unde aveau să participe la un festival de folclor. Din păcate, la Pașcani, autocarul a derapat, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat. Accidentul s-a soldat cu numeroase victime, însă cea mai grav rănită a fost Alexia, o tânără care a avut ambele brațe amputate.

VIDEO Mărturie cutremurătoare din accidentul groaznic de la Pașcani. „Se auzeau copiii cum strigau la el să meargă mai încet. Speranțele noastre s-au transformat într-un iad”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *