VIDEO Mărturie cutremurătoare din accidentul groaznic de la Pașcani. „Se auzeau copiii cum strigau la el să meargă mai încet. Speranțele noastre s-au transformat într-un iad”

Coordonatorul ansamblului „Flori de măr” de la Curtești, Laura Rusu, una dintre persoanele aflate în autocar în momentul accidentului de la Pașcani face mărturisiri dureroase. Ea spune că șoferul circula cu viteză, apoi a pierdut controlul volanului, a lovit un stâlp și s-a răsturnat. Au scăpat cu viață printr-o minune.

„Într-o oră toate speranțele noastre s-au transformat într-un iad”

Femeia a povestit cum s-a întâmplat nenorocirea. Potrivit acesteia, șoferul circula cu viteză, deși copiii au strigat la el să conducă mai încet.

„Eram toți cu o foarte mare bucurie, cu o mare dorință de a ajunge la spectacol. Într-o oră, toate speranțele noastre s-au transformat într-un iad. Nici măcar o oră… Din spate se auzeau copiii cum strigau la el să meargă mai încet, deci… El n-a auzit, n-a răspuns sau a auzit și n-a răspuns. Nu vorbea nimeni cu el. El era acolo în legea lui, în conștiința lui. Eu mă uitam pe telefon. Am auzit o bubuitură. Când mi-am ridicat ochii am văzut că s-a izbit într-un stâlp, indicator, și în momentul acela s-a răsturnat”, ne-a mărturisit femeia.

„Copiii au început să spargă geamurile”

Ceea ce s-a petrecut în acele momente a fost de-a dreptul groaznic. Femeia spune că a văzut cum ieșeau copiii răniți din autocar și se temea că a murit cineva dintre ei.

Majoritatea copiilor erau în partea a doua a autobuzului. Copiii au început să spargă geamurile, să urce pe sus, și eu atunci am țipat la șofer să spargă geamul din față, să putem ieși prin față, să vedem cine trăiește și cine nu. Am spart geamul și am reușit să ajungem. În cel mai scurt timp au ajuns ambulanțe, pompierie, probabil a sunat cineva de la peco, era un peco în apropierea noastră”, a mărturisit femeia, rănită și la ea la mâna stângă.

În accident au fost implicați membrii ansamblului folcloric „Flori de măr” din Curtești. În noaptea de vineri spre sâmbătă, au plecat la drum, cu autocarul, spre Slobozia, unde aveau să participe la un festival de folclor.

Din păcate, la Pașcani, autocarul a derapat, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat. Accidentul s-a soldat cu numeroase victime, însă cea mai grav rănită a fost Alexia, o tânără care a avut ambele brațe amputate.

Anchetă a Poliției

Inspectoratul de Poliție din Iași a demarat o anchetă în cazul şoferului autocarului de Botoşani răsturnat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la intrarea în municipiul Paşcani. Șoferul are 62 de ani și lucra pentru societatea de transport Elegant Glob SRL Botoșani. El este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

„În jurul orei 00.00, polițiștii Biroului Rutier Pașcani au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112, despre faptul că pe DJ 208, în afara localității Pașcani a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat faptul un bărbat, din județul Botoșani în timp ce ar fi condus un autobuz, dinspre Valea Seacă către Pașcani, s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile. 27 de persoane din autobuz au fost transportate la spital”, precizează Poliția din Iași.

Oficialii IPJ mai precizează că „conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ”.

Dragoste de frate! Fratele Alexiei a fost cel care a găsit mâna surioarei sale între fiarele autocarului. „Băiatul meu este un erou”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *