Autocarul implicat în accidentul de la Paşcani aparţine unei cunoscute firme de transport din Botoşani

Autocarul implicat în accidentul de la Paşcani aparţine unei cunoscute firme de transport din Botoşani. Maşina, un Mercedes Benz O 350 Tourismo, este proprietatea societăţii comerciale Elegant Glob SRL Botoşani. Din informaţii obţinute de la persoane care au discutat cu şoferul, ieşirea autocarului în decor s-ar fi produs după ce acesta ar fi derapat din cauza noroiului de pe şosea, adus de pe câmp de utilajele agricole. Totodată, la momentul producerii accidentului era ceaţă intensă pe raza localităţii Paşcani.

Accidentul s-a produs la intrarea în municipiul Paşcani, dinspre Tudora, în curba periculoasă la dreapta, înainte de benzinărie.

A fost activat Planul roşu de intervenţie

Un autocar din Botoșani, care era plin cu copii și adulți, s-a răsturnat, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, în municipiul Pașcani. Zeci de răniți au fost transportați la spitalele din Iași, după ce autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție. Accidentul cumplit a avut loc la ora 00.03, în autocar aflându-se 35 de persoane.

La locul accidentului s-au deplasat mai mult de zece ambulanțe,  mașini de pompieri cu descarcerarea grea, dar și numeroase echipaje de poliție. În urma evaluării medicale au fost transportate la spital 25 de persoane, din care două persoane la Spitalul de Copii Sf Maria Iași., iar cele mai multe la Spitalul Municipal Pașcani Din totalul persoanelor 15 aveau vârste cuprinse între 14-17 ani.

O fată a rămas fără ambele mâni

O adolescentă din Botoșani a rămas fără mâini, în urma gravului accident din noaptea de vineri spre sâmbătă de la Pașcani. Fata era membră a ansamblului folcloric „Flori de măr” din Curtești și urma să danseze, alături de colegii ei, pe scena unui festival din Slobozia. Ea s-ar fi alăturat ansamblului respectiv cu foarte puțin timp în urmă, după ce a spus că este pasionată de dansuri și muzică populară.

În urma accidentului, tânăra, care este elevă a Colegiului Naţional AT Laurian, a suferit politraumatisme, care au condus la amputația totală a brațului stâng și amputația parțială a brațului drept. Ea a fost diagnosticată, de asemenea, cu traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței și cu plăgi contuze hemifacies drept și regiunea fronto temporală dreaptă.

Fata este internată la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași, unde este supusă unor intervenții chirurgicale.

Încă o adolescentă rănită grav

Încă o adolescentă din Botoşani se află în stare foarte gravă după accidentul din noaptea de vineri spre sâmbătă de la Paşcani. Fata, în vârstă de 16 ani, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea conştienţei. Potrivit medicilor de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi, adolescenta din Curteşti, fata a suferit plăgi contuze cu lipsa de substanță fronto-temporo-parietal stâng. Ea a fost transferată, ulterior, la Clinica de Neurochirurgie, pentru sutura plăgilor.

Starea celorlalţi copii răniţi în accidentul din Paşcani

– pacient 15 ani politrauma cu amputație membru STG și membru Dr , in acest moment in Sala de operație pentru intervenție chirurgicală realizată de echipa multidisciplinară
-pacient 15 ani politraumatism , momentan stabil hemodinamic
-pacient 16 ani politraumatism , momentan stabil hemodinamic
-pacient 11 ani traumatism cranio-cerebral minor și fractura radius STG . După imobilizare fractura va pleca la domiciliu

Toți pacienții au ajuns in UPU conștienți fără protezare respiratorie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *