Botoșănean dat exemplu de Jandarmeria Română. „Putea fi mama mea…”

Un jandarm din județul Botoșani a fost dat drept exemplu de Jandarmeria Română. Pe pagina oficială de Facebook a Jandarmeriei Române a fost prezentat gestul demn de laudă al lui Adrian Cirimpei, care a salvat o femeie de la bătaie în plină stradă, el aflându-se în timpul liber.

Putea fi mama mea… La asta m-a dus gândul atunci când am intervenit să ajut o femeie în vârstă, plină de sânge și căzută pe jos, din cauza loviturilor unui bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice, care o lovea cu o cârjă medicală din aluminiu. Mă duceam în oraș spre o întâlnire cu prietenii mei și atunci când am văzut scena, am oprit imediat mașina și am intervenit fără să stau pe gânduri. Inițial, am încercat să-l opresc pe bărbat încercând să-l calmez, însă n-a fost chip. Drept pentru care am luat decizia de a-l imobiliza prin tehnici de autoapărare, învățate în școala militară, care m-au ajutat să îi salvez viața femeii. Am cerut sprijin prin 112 și, până la venirea colegilor mei politiști și a echipajului medical, am rămas lângă femeie pentru a mă asigura că este pe mâini bune”, a povestit tânărul jandarm.

Gestul său a fost prezentat de BotosaniNews.ro, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Deși tânărul susține că nu a fost un  gest eroic, cu siguranță a fost un gest exemplu, mai ales că puțini sunt cei care ar fi reacționat în felul în care a făcut-o el.

„În zilele următoare, la știri, pe Facebook, se prezenta fapta mea ca fiind una eroică. Nu aș cataloga niciodată drept eroism ceea ce am făcut. În orice altă situație, în care un semen de-ai mei ar avea nevoie de ajutor, cu siguranță, aș interveni. În fond, pentru asta am fost pregătiți încă din școala militară.”, a spus tânărul.
Reprezentanții Jandarmeriei Române au precizat că „poate nu este eroism ceea ce a făcut colegul nostru, Adrian, în această săptămână, dar, cu siguranță, este un act civic, moral și curajos. Noi, cei din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, te felicităm, Adrian, și îți mulțumim pentru această atitudine plină de demnitate umană!”.

Plutonier Cirimpei Adrian este absolvent al Școlii Militare de Jandarmi de la Fălticeni, promoția 2018, iar prin intervenția lui promptă a reușit să salveze viața unei femei din Dorohoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *