Un tânăr din Botoșani a lovit o femeie și i-a furat poșeta. A fost prins de polițiști și a ajuns în arest

Un tânăr din municipiul Botoșani a agresat o femeie în vârstă de 55 de ani și i-a furat poșeta. S-a întâmplat pe 8 decembrie pe strada Grivița, în apropiere de intersecția cu strada Tudor Vladimirescu. Autorul are doar 19 ani și a fost prins de polițiști după câteva zile de la comiterea faptei.

Tânărul a fost reținut în cursul zilei de miercuri, sub acuzația de tâlhărie calificată. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani au cerut instanței de judecată arestarea preventivă a acestuia, iar magistrații de la Judecătoria Botoșani au dispus, în cursul zilei de joi, emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele acestuia.

„La data de 16 decembrie 2022, polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința tânărului bănuit de comitera faptei, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză. Ulterior percheziției, tânărul a fost condus la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere, unde, față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, apoi, în aceeași zi, a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile„, au precizat oficialii Poliţiei.

 

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 6029/P/2022. Respinge cererea apărătorului inculpatului de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 226 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Taraş George, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. și ped. de art. 233, art. 234 alin. (1) lit. d) din Codul penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 16.12.2022 şi până la data de 14.01.2023, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Taraş George. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, 340 lei, se va achita B.A. Botoşani din fondurile M.J. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16 decembrie 2022, ora 14:15.

 

FOTO Caz șocant! O femeie din Botoșani a fost bătută în plină stradă de un bărbat. Un jandarm a salvat-o din mâna atacatorului

Tragedie la Botoșani! Un bărbat a murit în urma unui accident de muncă. Avea doar 46 de ani și lucra pentru Direcția Silvică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *