FOTO Păpușile unice ale soților Silion, expuse la Târgul de Crăciun din Botoșani

Păpușile unice ale soților Silion sunt expuse la Târgul de Crăciun din Botoșani, care este deschis în această perioadă în Parcul Mihai Eminescu. Georgeta și Dumitru Silion, din localitatea Tocileni, au închiriat un stand în zona centrală a parcului, punând în vânzare superbele creații populare.

Târgul de Crăciun este deschis până pe 18 decembrie, el cuprinzând o mini-expoziție a meșterilor populari și artizanali, dar și un spațiu de vânzare a produselor tradiționale.

Artă unică realizată de doi meșteri populari din Botoșani, care, la rândul lor, sunt unici în România și în lume. Soții Georgeta și Dumitru Silion din localitatea Tocileni din județul Botoșani confecționează păpuși de-o manieră nemaiîntâlnită. Păpușile reprezintă lumea satului de odinioară, din care nu lipsesc preotul,  profesorul, lăutarii, tâmplarul, dogarul sau gospodinele.

Apreciatele lucrări, realizate în miniatură, sunt create în „Maternitatea Păpușilor”, așa cum cei doi soți și-au numit atelierul din centrul satului Tocileni. Dumitru și Georgeta Silion au, în acest proces de producție, competențele și sarcinile sunt împărțite. El face scheletul păpușii, care presupune efort și utilizarea sculelor, iar ea realizează hainele și dă forma finală a personajelor.

.

 

VIDEO & FOTO Spectaculos! Doi soți din Botoșani confecționează păpuși unice în România și în lume. Personajele sunt încântătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *