Patru ofițeri se bat pentru șefia Poliției din Botoșani. Concursul are loc la București

Patru ofițeri s-au înscris la concursul pentru șefia Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani. Examenul pentru cea mai mare funcție din IPJ are loc, în această săptămână, la București, toți cei patru candidați fiind declarați apți după prima probă cea de evaluare psihologică. Pentru funcția de inspector șef al IPJ Botoșani s-au înscris comisarul șef Toader Buliga, cel care conduce interimat instituția în acest moment, după ce a fost delegat de la Bacău, comisarul șef Ioan Aniței, care este în prezent adjunct al inspectorului șef și care a condus inspectoratul pentru câteva luni, după pensionarea lui Viorel Șerbănoiu, comisarul șef Cosmin Moscalu, care deține funcția de șef al Poliției municipiului Dorohoi, și comisarul șef Ovidiu Sîrbu, care a condus conducerea Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava.

Potrivit Poliției Române, concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, care se înregistrează audio și/sau video și se va desfășura la sediul Inspectoratului General al Poliției Române din municipiul Bucureşti. Perioada limită de depunere a eventualelor contestații – în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, respectiv 22 decembrie 2022. Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor la această activitate se va realiza în perioada 23-26 decembrie.

Evaluarea probei de concurs se face cu note de la 1 la 10.

Nota minimă de promovare a probei de concurs este 7,00.

Candidații sunt declarați „admis” în ordinea descrescătoare a notelor obținute la interviul structurat pe subiecte profesionale. În situația în care mai mulți candidați obțin aceeași notă, este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. În situația în care mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

Rezultatele se înscriu în tabelul cu rezultatele obținute la concurs și se aduc la cunoștință prin afișare la sediul Inspectoratului General al Poliției Române și prin postare pe pagina de Internet a Inspectoratului General al Poliției Române www.politiaromana.ro.

Candidatul nemulțumit de rezultatul obținut la interviul structurat pe subiecte profesionale poate formula contestație o singură dată, în termen de 24 de ore de la afișare, ce va fi depusă în format electronic (semnată și scanată în format electronic needitabil) la adresa de e-mail a Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Management Resurse Umane  [email protected].

Rezultatele la contestații se comunică candidaților prin afișare la sediul Inspectoratului General al Poliției Române și se postează pe pagina de Internet a Inspectoratului General al Poliției Române www.politiaromana.ro.

Nota acordată după soluționarea contestației la interviul structurat pe subiecte profesionale este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *