Crimă la Flămânzi! Un tânăr de 24 de ani va sta ani buni după gratii pentru uciderea unui om

crima, botosani, stiri botosani (2)Un tânăr de 24 de ani va sta ani buni după gratii pentru uciderea unui om, în urma unei altercații care a avut loc în vara acestui an pe raza localității  Flămânzi. Marian Grădinariu, din judeţul Iaşi, a fost condamnat, vineri, la zece ani și opt luni de închisoare, pentru omor și tâlhărie, după ce pe 4 iulie a ucis un bărbat de 65 de ani pe care l-a şi jefuit.

După comiterea faptei, tânărul din Iași a fugit. Cadavrul a fost găsit de proprietara stânei, care a sunat la 112 anunțând Poliția. Autorul a fost prins  la scurt timp. El a fost internat la Psihiatrie, iar apoi a ajuns în Penitenciar, unde se află și astăzi.

Condamnarea dispusă de Tribunalul Botoșani nu este definitivă.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Grădinariu Marian fiul lui natural şi Grădinariu Daniela, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 10 ani închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Condamnă pe inculpatul Grădinariu Marian – cu datele de stare civilă de mai sus, la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 2 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, prev. de art. 233 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. În baza art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 10 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni închisoare, inculpatul având de executat pedeapsa principală de 10 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 alin. 3 lit. a Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii pe timp de 3 ani a exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. În baza art. 45 alin. 5 Cod penal, pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Menţine arestarea preventivă a inculpatului şi scade din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive de la 8 iulie 2022 la zi. Constată că persoana vătămată Sandu Constantin nu s-a constituit parte civilă în cauză. Obligă pe inculpat să plătească părţii civile Serviciul de Ambulanţă Judeţean Botoşani suma de 415,38 lei cu titlu de despăgubiri civile. În baza art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal dispune confiscarea de la inculpat a cuţitului tip briceag, depus la dosar în coletul nr. 1/05.07.2022.

În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b şi art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca acesta să fie informat că probele vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Obligă pe inculpat să plătească statului suma de 6.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu Berheci Carmen delegaţie nr. 1339/2022, în sumă de 1495 lei se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 9 decembrie 2022.
Document: Hotarâre  226/2022  09.12.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *