A luat patru vieți, dar nu regretă nimic. Șoferița care are pe conștiință și moartea unui botoșănean a ajuns în fața magistraților

Adina Iuliana Ghervase, şoferiţa care a ucis patru muncitori ai Citadin Iaşi, printre care și un botoșănean, riscă ani grei de închisoare. Dosarul tinerei a intrat pe rolul Tribunalului Iaşi, iar procesul a început în urmă cu o zi, când a avut loc o primă ședință în urma căreia magistrații au decis să prelungească măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile.

Adina Ghervase este acuzată că în noaptea de 16/17 iunie, aflată la conducerea unui autoturism Alfa Romeo ce se deplasa dinspre Păcurari spre Fundaţie, a pierdut controlul asupra volanului în curba de la AMRS, a lovit colţul unei case şi apoi a intrat în plin într-un grup de şapte muncitori ai Citadin. Patru dintre aceştia, printre care un botoșănean, şi-au pierdut viaţa.

La testarea cu aparatul Dräger, a rezultat că şoferiţa avea o alcoolemie de 0,42‰ în aerul expirat. Analizele ulterioare au stabilit o alcoolemie de 0,95‰ în sânge. Viteza automobilului la intrarea în curbă era de 148 km/h. Ghervase a fost arestată imediat după accident, cercetările fiind demarate pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Procurorii au cerut ulterior în mai multe rânduri prelungirea stării de arest, procesul începând cu şoferiţa aflată după gratii. Pe parcursul cercetărilor, procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei în omor calificat. Dacă ar fi fost judecată pentru ucidere din culpă, Ghervase ar fi riscat cel mult 10 ani şi şase luni de închisoare.

În timpul audierilor, femeia de 38 de ani a făcut declarații incredibile: “Cât timp nu ştiu despre ce vorbiţi, îmi vine să râd”, i-a spus procurorului de caz. Întrebată dacă doreşte să dea o nouă declaraţie având în vedere noua încadrare juridică a faptei de care este acuzată, femeia a dat un răspuns şocant: “Vreau să ştiu în ce cont virez banii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com