FOTO Societate din Botoșani amendată de Garda de Mediu din cauza unui atelier de reparații auto

O societate din municipiul Botoșani, care deține un atelier de reparații auto, a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani, în urma unor controale efectuate pe strada Dubălari. Comisarii au primit o reclamație potrivit căreia în zona respectivă era arse anvelope uzate și mase plastice, iar „pe amplasamentul sesizat a fost identificat un atelier de reparații auto, precum și deșeuri diverse- piese auto rezultate din activitatea service-auto”.

Comisarii de mediu au constatat că operatorul economic nu deține documente și nu face dovada predării către operatori economici autorizați a materialelor și pieselor înlocuite, în vederea reciclării, valorificării, sau reutilizării, așa cum prevede legislația în vigoare, nu deține evidența deșeurilor rezultate din activitatea desfășurată așa cum prevede HG 856/2002.

„S-au stabilit măsuri în vederea remedierii neconformităților constatate și pentru faptele contravenționale s-au aplicat două sancțiuni: un avertisment și o amendă de 10.000 lei. Eliminarea deșeurilor prin incendiere, conform prevederilor legislației de mediu constituie infracțiune”, precizează Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *