Peste 2 milioane de euro investiți în modernizarea drumurilor dintr-o comună din județul Botoșani

Peste două milioane de euro vor fi investiți, în perioada următoare, în modernizarea drumurilor dintr-o comună din județul Botoșani. Primăria comunei Mihălășeni a lansat o licitație pentru stabilirea firmei care va face proiectarea și va moderniza drumurile de interes local. Drumurile au o lungime totală de 6,8 kilometri. Autoritățile propun ca drumurile să fie asfaltate, suprafața pe care ar urma să se toarne beton fiind de 34.555 mp.

Categoriile de lucrări care se vor realiza prin contract: Terasamente, fundatie din balast platforma si acostamente, fundatie de piatra sparta platforma si acostamente, strat de forma din pamant stabilizat cu lianti hidraulici rutieri, strat de uzura din beton asfaltic BA 16, strat de legatura din beton asfaltic BADPC 22,4; lucrari de demolare si desfacere podete existente, Șanț trapezoidal din beton C30/37, Șanț trapezoidal din pământ; Rigolă triunghiulară din beton C30/37; Rigolă carosabilă din beton prevazuta cu placute carosabile armate; Inlocuire capac cu piesa suport carosabil si ridicarea la cota a capacelor camine, Podețe tubulare DN600 (L=8m); Podețe tubulare DN800 (L=10m); Podețe dalate tip D4; Podețe prefabricate tip P2; Camere de cadere =; Parapete metalic deformabil tip semigreu; Siguranta circulatiei pe parcursul executiei lucrarilor; Indicatoare si marcaje rutiere; Lucrari de organizare de santier; Lucrari conexe organizarii de santier”, se arată în documentația Primăriei.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 11,78 milioane de lei, echivalentul a peste 2 milioane de euro.

Durata de proiectare a lucrarilor este de 2 luni, Durata de executie a lucrarilor si asistenta tehnica din partea proiectantului este de 18 luni, Perioada de garantie de buna executie este de minim 36 luni.

Încă un pas pentru construirea Drumului Expres A7 Suceava- Botoșani. Va avea patru benzi, regim de autostradă și parte a Autostrăzii Nordului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *