O femeie din Botoșani, bătută și prădată de „iubitul” cunoscut pe Facebook. Bărbatul și-a primit pedeapsa

Un bărbat din județul Galați, care și-a cucerit „iubita” din Botoșani pe Facebook, iar când a ajuns la ea acasă a legat-o de mobilier, a fost condamnat la nu mai puțin de zece ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Este vorba de Călin Pardalian, care are 63 de ani și care la momentul săvârșirii faptei, era angajat al unei firme din județul Ilfov.

Sentința a fost dată de Judecătoria Dorohoi, care l-a mai obligat pe gălățean să plătească victimei suma de 8.500 lei, cu titlu de daune materiale, precum şi suma de 20.000 lei, cu titlu de daune morale.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii martie 2022, după mai multe discuții pe o rețea de socializare, femeia ar fi convenit cu individul să se întâlnească la locuința acesteia. Ulterior, data de 20 martie 2022, în timp ce aceștia se aflau în locuința femeii, de 69 de ani, din comuna Broscăuți, ar fi amenințat-o cu acte de violență și ar fi imobilizat-o pe acesta, legând-o cu obiecte vestimentare de mobilierul din locuință. În acest context, bărbatul ar fi sustras din locuință mai multe bunuri, constând în bijuterii, telefoane mobile și bani.

De altfel, polițiștii din Botoșani au făcut, joi, percheziții atât la locuința acestuia, cât și la firma la care lucra.

 

Solutia pe scurt:

Condamnă inculpatul Călin Pardalian, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, prev. și ped. de art. 233, 234 alin. (1) lit. a) din Codul penal, cu aplic. art. 41 alin. (1) din Codul penal, la pedeapsa de 10 (zece) ani închisoare. În temeiul art. 65 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în cadrul autorităţilor publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata executării pedepsei închisorii. În temeiul art. 67 alin. 2 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în cadrul autorităţilor publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de cinci ani. În baza art. 399 alin. 1 C. procedură penală menţine starea de arest preventiv a inculpatului Călin Pardalian.

În baza art. 72 alin. 1 C.pen., deduce din pedeapsa de 10 ani închisoare aplicată inculpatului Călin Pardalian perioada cât timp acesta a fost reţinut şi arestat preventiv în prezenta cauză, respectiv din data de 28.04.2022 la zi. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Călin Pardalian în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

În temeiul art.5 alin.5 din Legea nr.76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare informează inculpatul Călin Pardalian că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. f C.p.p. dispune restituirea către persoana vătămată Micu Florica a căniţei de cafea, aflată în Camera corpuri delicte şi mijloace de probă a Judecătoriei Dorohoi, potrivit procesului verbal încheiat la data de 09.06.2022. În baza art.397 alin.1 din Codul de procedură penală raportat la art.1357 alin.1 din Codul civil, admite în parte acţiunea civilă promovată împotriva inculpatului de partea civilă Micu Florica. Obligă pe inculpatul Călin Pardalian să plătească părţii civile Micu Florica suma de 8.500 lei, cu titlu de daune materiale şi suma de 20.000 lei, cu titlu de daune morale.

În baza art. 274 alin. 1 C.p.p., obligă inculpatul Călin Pardalian la plata către stat a sumei de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta, din care suma de 6.100 lei aferentă fazei de urmărire penală. În temeiul art. 274 alin. 1 teza a II-a C.p.p. rap. la art.275 alin. 6 C.p.p., dispune achitarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Botoșani a sumei de 1.622 lei (din care 680 lei pentru faza de cameră preliminară şi 942 lei pentru faza de judecată), reprezentând onorariul cuvenit av. Abdulbaki Dana Elena, desemnată din oficiu pentru a asigura asistenţa juridică a inculpatului, suma rămânând în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 29 noiembrie 2022.
Document: Hotarâre  278/2022  29.11.2022

Femeie din Botoșani tâlhărită de un individ pe care l-a cunoscut pe Facebook. Incredibil ce i-a făcut bărbatul în propria locuință

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *