FOTO Gest emoționant făcut de elevii de la „Eminescu” pentru copiii aflați în dificultate. Au dat o adevărată lecție de viață

Există diverse moduri de a ne exprima grija și susținerea față de cei de lângă noi. Deși de multe ori prea grăbiți, prea apăsați de propriile gânduri, găsim totuși un zâmbet, o strângere de mână, o încurajare pentru cei care au nevoie de noi. Și anul acesta, în cadrul Campaniei naționale de voluntariat ,,Săptămâna legumelor și a fructelor donate’’ (21 – 25 noiembrie), elevii voluntari în cadrul S.N.A.C. de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu’’ Botoșani, au oferit nu doar daruri, ci și zâmbete, strângeri de mână și încurajări copiilor aflați în dificultate de la Școala Gimnazială ,,Sfânta Maria’’ și de la Școala Profesională Specială ,,Sfântul Stelian’’ Botoșani. Au fost alături de ei Marilena Popescu, Roxana Amariței, Cătălin Purice și Robert Acatincăi, ca reprezentanți ai colectivului didactic al Colegiului Național ,,Mihai Eminescu’’, oferindu-le îndrumare și sprijin, potrivit unui comunicat transmis de instituția de învățământ.

,,Actuala campanie de voluntariat, având drept scop sensibilizarea elevilor și a cadrelor didactice din unitățile de învățământ cu privire la situația dificilă în care se află unii copii și familiile lor, a demonstrat, încă o dată, atât prin numărul mare de elevi voluntari implicaţi, cât și prin donațiile făcute, mobilizarea exemplară a elevilor colegiului nostru, evidențiind spiritul de inițiativă, angajamentul și responsabilitatea de care dau dovadă în ceea ce privește inițiativele civice’’, a declarat prof. Cristina Chiriac, directorul  Colegiului Național ,,Mihai Eminescu’’ Botoșani.

Elevii voluntari au fost primiți cu entuziasm și bucurie de către copiii care, însoțiți de doamnele profesoare Adina Cical și Mirela Amancei, îi așteptau cu nerăbdare, pentru a-și așterne împreună dorințele pe hârtie, într-o scrisoare pentru Moș Crăciun.

,,Empatie și emoție, așa am putea caracteriza activitatea desfășurată. Sau, și mai mult, o lecție de viață, o lecție atât pentru elevii noștri, cât și pentru noi, adulții, o lecție pe care o vom păstra în suflet și care poate să ne facă mai buni’’, a afirmat prof. Marilena Popescu, coordonator școlar S.N.A.C. la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu’’ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *