Managerul unui spital din Botoșani, înlăturat din funcție de instanță

Managerul Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Costel Lupașcu, rămâne fără funcție după ce instanța a anulat concursul câștigat de acesta.

Concursul pentru funcția de manager a spitalului s-a desfășurat în vara anului trecut, pentru acest post concurând și fostul manager Cristina Bahrin. Numai că dosarul acesteia a fost respins și, deși a făcut atunci contestație, aceasta a fost respinsă de comisia de concurs. Bahrin s-a adresat instanței, care, într-o primă instanță,  a decis anularea concursului și reluarea acestuia.

Primăria Botoșani a făcut recurs, iar Curtea de Apel Suceava a anulat cererea, pe 24 noiembrie. Cum decizia este definitivă, actualul manager Costel Lupașcu trebuie să părăsească funcția, iar primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, să numească un interimar, până la organizarea unui nou concurs.

Suntem in fața unei hotarari definitive privind anularea concursului de manager  la Spitalul de Pneumoftiziologie, din 2021 și a deciziei primarului municipiului, Cosmin Andrei de numire a managerului Costel Lupascu in funcția de manager. Managerul Costel Lupascu nu mai poate fi numit interimar, conform legii 95/2006, iar eu sper ca aceasta sentință va determina factorii de decizie din administrația locală  să iasă din logica acestuia: ”la loc comanda”, domnule primar,  chiar si „încă nouă concursuri,  ca rezultatul il stim”  si avand in vedere ca am fost ultimul manager numit legal,  aștept cu interes numirea, a declarat Cristina Bahrin.

Concursul pentru funcția de manager la un spital din Botoșani, anulat de instanță

3 thoughts on “Managerul unui spital din Botoșani, înlăturat din funcție de instanță

  1. Abia acum nea andrei poate organiza un concurs legal cu castigator prestabilit. Ca doar n-o ramane ditai parlamentarul pe drumuri….

  2. Peste tot apar directori niste persoane care n-au nici o legatura cu domeniul pe care sunt pusi sa-l conduca. Aceasta doamna acest domn au cunostinte despre organizarea unui spital TBC de tratamente, de medicamente? cand ajung in aceste posturi mari mascheaza incompetenta cu aroganta, umilirea medicilor, atitudine haina, lacomie la comisioane.

  3. Peste tot apar directori niste persoane care n-au nici o legatura cu domeniul pe care sunt pusi sa-l conduca. Aceasta doamna acest domn au cunostinte despre organizarea unui spital TBC de tratamente, de medicamente? cand ajung in aceste posturi mari mascheaza incompetenta cu aroganta, umilirea medicilor, atitudine haina, lacomie la comisioane din bani publici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *