Anunțul de ultimă oră al meteorologilor! Cod galben de ninsori și vânt pentru județul Botoșani

Meteorologii au emis, duminică, o nouă alertă Cod Galben de ninsori și vânt pentru județul Botoșani. Luni, între orele 05:00 – 18:00, județul nostru se află sub două atenționări meteo de ninsori și intensificări ale vântului. Potrivit meteorologilor, va ninge moderat cantitativ și se va depune un strat nou de zăpadă, pe alocuri de 10 cm, iar vântul va sufla cu viteze de 45…55 km/h. Vor fi și precipitații mixte, iar pe alocuri se va depune polei.

Dacă sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic. Puneți în mașină lucruri necesare în caz de urgență: lanțuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, lanternă, un sac cu nisip, apă, pături, încărcător pentru telefon.
Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi a modului în care acestea evoluează!
În perioada cu vânt puternic, fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Dacă este posibil, întrerupeți orice activitate în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția!
Parcați autoturismele în locuri ferite! Nu atingeți firele de electricitate dacă sunt căzute la pământ și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *