Un nou Cod galben emis pentru județul Botoșani. Avertismentul transmis de meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică seară, o nouă avertizare Cod galben pentru județul Botoșani. Potrivit meteorologilor, duminică, între orele 17.00 și 20.00, pe raza județului Botoșani se va înregistra ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 metri, izolat sub 50 metri.

Codul galben este valabil și pentru județul Iași, precum și pentru zonele joase ale județelor Suceava și Neamț.

Cod galben și de ninsori și polei

Potrivit ANM, din această dimineață, începând cu ora 10.00, până luni seară, la ora 20.00, sunt prognozate precipitații moderate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane.

În jumătatea de Nord a Moldovei vor fi intervale în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, dar și intervale cu precipitații mixte care vor determina depuneri de polei. Local în Carpații Orientali și pe alocuri și în zona montană înaltă din rest va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va prezenta intensificări pe crestele montane, iar în cursul zilei de luni și pe litoral, unde rafalele vor fi în general de 60…70 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *