Procesiune, astăzi, la o biserică din municipiul Botoșani. Moaștele, scoase din lăcașul de cult

O procesiune va avea loc duminică la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani. Racla cu moaştele Sfinţilor Ecaterina, Efrem cel Nou, Ioan Rusu şi Ierarh Ignatie sunt scoase din lăcașul de cult în cadrul unui ceremonial religios prilejuit de marcarea, luni, a hramului bisericii. Procesiunea va începe la ora 15.30, iar preoții, în frunte cu preotul paroh Partenie Apostoaie, alături de credincioși, vor înconjura biserica.

Momentul va fi urmat de Vecernia și Litia hramului Intrării Maicii Domnului în Biserică, sărbătoare pe care creștin ortodocșii, dar și catolicii o prăznuiesc în fiecare an pe 21 noiembrie.

Sărbatoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserica este cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia. Este sarbatoarea in  amintirea zilei in  care,  potrivit traditiei, Sfintii Ioachim si Ana au adus pe fiica lor Maria, in varsta de trei ani, la templu. Ea va ramane la templu pana la varsta de 15 ani, ca una care, inca inainte de zamislire, fusese harazita Domnului, de catre pa­rintii ei.

Trist! A murit un apreciat preot din județul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *