Drumul către una dintre cele mai importante mănăstiri din Botoșani va fi refăcut. Va fi amenajată și parcarea

Primăria comunei Coșula anunță că va investi peste 1,7 milioane de lei în lucrări de reabilitare a drumului sătesc DS 653, care asigură legătura între drumul județean DJ 208 H și Mănăstirea Coșula, una dintre cele mai importante mănăstiri din județul Botoșani. Administrația locală din comuna Coșula au alocat fonduri atât pentru reabilitarea drumului, cât și pentru realizarea unor terasamente, a unui zid de susținere, dar și pentru amenajare parcării de la Mănăstirea. De asemenea, va fi reabilitat drumul către cimitir.

„În scopul asigurării stabilității corpului drumului s-au prevăzut a se executa patru tipuri de ziduri de sprijin”, precizează reprezentanții Primăriei din Coșula, care au lansat licitația pentru stabilirea firmei de construcții care va executa lucrarea.

Lucrările vor trebui finalizate într-un termen de cinci luni de la începerea acestora. Ulterior, firma de construcție va trebui să ofere o garanție de bună execuție pentru o durată de 36 de luni.

Mănăstirea Coșula datează din anul 1535, când marele vistiernic Mateiaș a construit aici un complex monahal. Mănăstirea Coșula a fost singura din județul Botoșani care a avut și exteriorul pictat. De asemenea este cunoscută pentru fresca veche de peste 500 de ani și legendarul Galben de Coșula. Pe frescă sunt reprezentate scena Rusaliilor și „Crucea Mântuitorului”. Ansamblul Mănăstirii Coșula a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Botoșani din anul 2015.

FOTO Botoșaniul va avea încă un sfânt! Unul dintre cei mai mari duhovnici a fost deshumat astăzi. Se propune canonizarea lui

One thought on “Drumul către una dintre cele mai importante mănăstiri din Botoșani va fi refăcut. Va fi amenajată și parcarea

  1. O intentie foarte buna. Dar atentie sa nu avem iar ca rezultat un drum reabilitat care nu este trainic. Drumul asfaltat de la Buda este distrus. Drumul direct DN28B – Primaria Cosula este crapat si iar trebuie reparat. Am auzit si noi. Se fura. Cei platiti sa verifice inchid ochii. Cai tari iau comisioane. Constructorii fac afaceri grase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *