FOTO Botoșaniul va avea încă un sfânt! Unul dintre cei mai mari duhovnici a fost deshumat astăzi. Se propune canonizarea lui

Județul Botoșani va avea încă un sfânt, după Sfântul Ioan Iacob Hozevitul. Unul dintre mai mai mari duhovnici de la Muntele Athos  va fi propus spre canonizare. Părintele Dionisie Ignat de la Colciu, Athos, a fost deshumat astăzi în prezenta starețului Efrem de la mănăstirea Vatoped și a mulțimii de călugări din gradina Maicii Domnului, potrivit preotului Teodor Ciurariu.

„Osemintele au culoarea maroniu-portocalie specifică moaștelor. La acest moment a fost prezent și P. S. Timotei Prahoveanul. Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei va propune Patriarhiei Ecumenice canonizarea lui. L- am cunoscut și eu în pelerinajele mele din muntele Athos. Era născut în județul Botoșani”, a povestit părintele.

Parintele Dionisie Ignat cu numele de botez Dumitru s-a nascut pe 22 septembrie 1909, in comuna Vorniceni, judetul Botosani, intr-o familie de simpli agricultori. Tatal acestuia, Ioan, un om foarte credincios, moare de tanar. Credinciosul tata lasa in grija mamei opt copii.

La data de 6 septembrie 1926, tanarul Dumitru merge in Sfantul Munte Athos, avand atunci abia 17 ani. Parintele Dionisie Ignat a trecut la cele vesnice in data de 11 mai 2004, dupa 77 de ani de nevointa in Sfantul Munte Athos si 58 de ani ca duhovnic si mangaietor de suflete. Parintele Dionisie Ignat a fost înmormântat, rămânând insa in inimile multora drept ,, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Sfântului Munte Athos”.

„Credem că va fi canonizat și prin urmare va fi al doilea Sfânt născut în județul nostru Botoșani”, spune preotul Ciurariu.

2 thoughts on “FOTO Botoșaniul va avea încă un sfânt! Unul dintre cei mai mari duhovnici a fost deshumat astăzi. Se propune canonizarea lui

    1. Îl stiu pe parintele Voronskaya de la Vorona, e mai tare decât Onufrie, Timotei, și alte popi cu nume de sampon! Cam mulți sfinti pentru o tara asa de pacatoasa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *