Șeful ISJ Botoșani, către primari: V-aș ruga să investiți, să alocați sume de bani necesare sistemelor de detectare a incendiilor în școli

Șeful Inspectoratului Școlar Județean, Bogdan Suruciuc, le-a transmis, vineri, primarilor, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Instituția Prefectului, să investească în sisteme de detecție a incendiilor în școlile pe care le au în comunitățile pe care le conduc. El a dat exemplul cazului de la Școala nr. 14 din municipiul Botoșani, unde a avut loc un incendiu în urmă cu câteva zile, dar sistemul și-a făcut treaba și s-au luat măsuri din timp, evitându-se astfel o tragedie.

V-aș ruga să investiți, să alocați sume de bani necesare sistemelor de detectare a incendiilor pentru că în această unitate școlară (n.r. unde a avut loc incendiul) există un astfel de sistem și chiar și-a făcut treaba. Probabil acest sistem a făcut diferența între a avea sau nu victime. Sunt importante. Sunt unități școlare pe care și dvs. le știți, care nu sunt autorizate pentru securitatea la incendiu. V-aș ruga, în limita posibilităților pe care le aveți, să acordați atenție la acest aspect pentru că, din punctul meu de vedere, viața copiilor noștri nu are preț”, a spus Bogdan Suruciuc.

Sute de elevi și zeci de cadre didactice de la Școala nr. 14 din municipiul Botoșani au fost evacuați, luni, după o alarmă de incendiu. Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică. Un cadru didactic care a suferit un traumatism la glezna a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SAJ. Potrivit șefului ISJ Botoșani, Bogdan Suruciuc, în jur de 650 de elevi și peste 30 de cadre didactice au fost evacuate în urma incendiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *