FOTO & VIDEO Alertă la o școală din Botoșani. Elevi și profesorii au fost evacuați, iar pompierii și polițiștii au fost chemați la fața locului

Alertă luni dimineață la o școală din municipiul Botoșani! Mai mulți elevi au fost evacuați, iar la fața locului au fost chemați polițiștii și pompierii. Alarma s-a dat după ce la Școala nr. 14 din municipiu un corp de iluminat a luat foc.

Pentru a preveni o nenorocire, reprezentanții unității de învățământ au decis evacuarea de urgență a elevilor din sala respectivă. Pompierii au intervenit pentru a elimina orice eventual pericol din cauza acestui incident, iar polițiștii fac cercetări la fața locului.

„La fața locului s-au deplasat patru echipaje din cadrul detașamentului de Pompieri Botoșani cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și două echipaje SAJ. La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că ardea o lampă dintr-un grup sanitar situat la etajul I al școlii și exista o degajare mare de fum. Incendiul a fost lichidat imediat. Cei peste 600 de elevi care se aflau în interior au fost evacuați de cadrele didactice înainte de sosirea forțelor de intervenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, Dorina Lupu.

Totodată, cadrele medicale de la Ambulanță au intervenit în cazul în care vreun elev sau cadru didactic ar fi avut nevoie de ajutor medical. Școala are autorizație de securitate la incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *