Apel către primarii botoșăneni să doteze școlile cu echipamente de supraveghere video

Comisarul șef Ioan Aniței, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, i-a îndemnat, vineri, pe primarii botoșăneni, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Instituția Prefectului, să aloce bani pentru dotarea școlilor din comune cu echipamente de supraveghere video.

Potrivit acestuia, din cele 475 de unități de învățământ, 80% au sisteme de protecție, respectiv: sisteme de supraveghere au 68%, sisteme antiefractie 39%, sisteme de control acces 27% și asigurare pază 19%.

„Vă îndemn să aveți în vedere pe bugetele viitoare poate reușiți să prindeți sume de bani pentru dotarea școlilor cu aceste măsuri minimale de supraveghere”, a precizat reprezentantul IJP Botoșani.

Șapte localități din Botoșani au sisteme de supraveghere video cu recunoaștere a numerelor de înmatriculare

Un număr de șapte localități din județul Botoșani au sisteme de supraveghere video cu recunoaștere a numerelor de înmatriculare. Este vorba despre comunele: Răuseni, Lunca, Vlăsinești, Dobârceni, Unțeni, Ripiceni și Ștefănești.

„Aceste sisteme de supraveghere ne sunt utile și nouă și comunităților dvs., pe toate liniile, pornind de la mediu, de la activități de poliție, la orice, un sistem de supraveghere, o pază în comunitatea dvs”, a declarat comisarul șef Ioan Aniței.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *