Botoșănenii, neinteresați de pastilele de iod gratuite. Director DSP: Media este undeva la 1.200- 1.300 de persoane pe lună

Botoșănenii nu sunt interesați de pastilele de iod pe care le primesc gratuit. În jur de 4.000 de persoane au cerut până acum rețetă de la medicii de familie pentru a ridica pastilele gratuit din farmacii. La sfârșitul lunii octombrie, în stoc erau peste 150.000 de pastile de iod, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.

Distribuirea pastilelor de iod către populație, de la începutul lunii august și până la 31 octombrie au fost distribuite către 4.029 de persoane, însemnând 7.050 de pastiluțe. Media este undeva la 1.200- 1.300 de persoane pe lună. Raportat la cantitatea de pastile pe care o avem distribuită către farmacii e puțin”, a declarat directorul DSP Botoșani, Teodor Ferariu.

Aceste medicamente se iau doar în cazul unui eveniment  nuclear, în primele opt ore de la producerea  acestuia. Medicamentul este recomandat persoanelor  sub 40 de ani, pentru că ele sunt cele mai expuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *