FOTO Elevele unui liceu din Botoșani, învățate cum să acorde primul ajutor

Elevii de la internatul Liceului „Alexandru cel Bun” Botoșani au asistat la lecții de acordare a primului ajutor. Viața unei persoane poate să depindă, de multe ori, de momentul în care se acordă primul ajutor medical.
Este posibil să ne aflăm în compania celor dragi, iar unuia dintre ei să i se facă rău și să fie în pericol de a-și pierde viața. În această situație este extrem de important să știm cum să reacționăm.
O persoană își poate pierde cunoștința, din diferite motive, iar cunoașterea metodei de acordare a primului ajutor este un factor extrem de important.

Acestea au fost doar câteva dintre motivele pentru care elevele cazate în internatul Liceului „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani au dorit să se întâlnească cu paramedicii SMURD ai ISU Botoșani și voluntarii din cadrul proiectului național „Salvator din pasiune”.
Accident, hemoragie masivă, obstrucția căilor respiratorii, infarct, accident vascular cerebral sunt o parte dintre situațiile în care fiecare secundă contează.

Evaluarea victimei, solicitarea de ajutor specializat prin numărul unic de urgenţă 112 și supravegherea persoanei afectate până la sosirea primului echipaj medical – este un bun început pentru cunoașterea pașilor care trebuie făcuți în acordarea primului ajutor.
Aceste lecții care, cu siguranță le vor ajuta la momentul potrivit, le-au fost predate, astăzi, adolescentelor.
Cu ajutorul manechinelor, paramedicii și voluntarii SMURD le-au învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor și au urmărit ca activitatea de informare și educare preventivă să fie interactivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *