Un botoșănean a încercat să treacă vama cu droguri

Un botoșănean a fost depistat de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, județul Satu Mare, având asupra sa substanțe interzise. În noaptea de marți spre miercuri, între orele 21.00 și 00.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea a fost desfășurată o acțiune în cooperare cu lucrătorii SCCO Satu Mare. Astfel, în jurul orei 22.00, s-a prezentat pentru a intra în țară un autovehicul marca Mercedes Vito, înmatriculat în Olanda. În mașină se aflau trei cetățeni români.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, sub scaunul din dreapta față, un recipient de forma unei eprubete, care conținea o țigară artizanală. Un pasager din autovehicul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Botoșani, a declarat că țigara îi aparține, nu este din tutun și o folosește pentru consum propriu. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că țigara conține o substanță care pare a fi canabis urmând să fie trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate.

Totodată, între scaune a fost descoperit și un pliculeț care conținea o substanță solidă de culoare maronie, despre care același pasager a declarat că îi aparține și că este hașiș sub formă de bucăţi compresate, de asemenea destinat consumului propriu.

„În cauză a fost întocmită lucrare penală de către colegii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, precizează polițiștii.

O femeie din Botoșani, mama a doi copii, a murit în Italia. Familia are nevoie de ajutor pentru repatrierea ei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *