Încă un judecător pleacă de la Botoșani. A cerut transferul la Iași

Încă un judecător renunță la Botoșani pentru Iași. Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis transferul judecătorului Elena Cojocaru de la Judecătoria Botoșani la Judecătoria Iași.

Decizia a fost luată cu șase voturi pentru. Astfel, Elena Cojocaru va fi transferată începând cu 1 decembrie. Asta în condițiile în care Botoșaniul oricum se confruntă cu o criză de judecători.

Deși volumul de activitate al Tribunalului a crescut, anul trecut, cu o 4,26% faţă de anul anterior, cea mai înaltă instanță din Botoșani lucrează cu doar 20 de judecători dintr-un total de 29 de judecători câți sunt prevăzuți în schema de personal.

În 2021, la instanţa din Botoşani au fost înregistrate 6.266 de cauze noi, faţă de la 6.010 dosare nou înregistrate în anul 2020. Numărul total al dosarelor aflate în lucru pe mesele judecătorilor de la Tribunalul Botoşani a fost, anul trecut, de 15.078, fiecare judecător în activitate având de soluţionat, în medie, 615 dosare.

Un deficit de judecători se înregistrează şi la Judecătoria Darabani, care funcţionează cu doar doi judecători definitivi pe o schemă de cinci posturi, dar şi la Judecătoria Dorohoi care îşi desfăşoară activitatea cu patru judecători dintr-un total de nouă prevăzuţi în organigramă.

Criză de judecători la Botoșani. Numărul de dosare de pe mesele magistraților, în creștere

One thought on “Încă un judecător pleacă de la Botoșani. A cerut transferul la Iași

  1. LA SUTELE DE MILIOANE CARE LE PRIMESC SPAGA DE LA POLITICENI SA NU II ARSETEZE PENTRU FURACIUNI AR TREBUI SA LUCREZE 24/24 ORE ! HAI SA VA FIE BINE …PARTASILOR LA DISTRUGEREA RMANIEI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com