Criză de judecători la Botoșani. Numărul de dosare de pe mesele magistraților, în creștere

magistrati Tribunalul BotosaniO criză de judecători afectează Tribunalul Botoșani, acolo unde numărul de dosare de pe mesele magistraților este în creștere. Deși volumul de activitate al Tribunalului a crescut, anul trecut, cu o 4,26% faţă de anul anterior, cea mai înaltă instanță din Botoșani lucrează cu doar 20 de judecători dintr-un total de 29 de judecători câți sunt prevăzuți în schema de personal.

În 2021, la instanţa din Botoşani au fost înregistrate 6.266 de cauze noi, faţă de la 6.010 dosare nou înregistrate în anul 2020. Numărul total al dosarelor aflate în lucru pe mesele judecătorilor de la Tribunalul Botoşani a fost, anul trecut, de 15.078, fiecare judecător în activitate având de soluţionat, în medie, 615 dosare.

Un deficit de judecători se înregistrează şi la Judecătoria Darabani, care funcţionează cu doar doi judecători definitivi pe o schemă de cinci posturi, dar şi la Judecătoria Dorohoi care îşi desfăşoară activitatea cu patru judecători dintr-un total de nouă prevăzuţi în organigramă.

Deputat din Botoșani, în comă la spital. Este la Terapie Intensivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *