VIDEO & FOTO O cunoscută vedetă TV a vizitat standul Botoșaniului de la Târgul de turism al României

O cunoscută vedetă TV a vizitat standul Botoșaniului amenajat la Târgul de turism al României, care s-a desfășurat în perioada 10-13 noiembrie la București. Este vorba de Marin Barbu, alias Nea Mărin, vedeta de la emisiunea „Poftiți pe la noi!” de la Antena 1, care s-a arătat încântat de frumusețile județului Botoșani expuse la Romexpo.

El a fost atras de fluierul lui nea Costică din Joldești, meșterul popular specializat în pielărit, care a fost gazdă a standului Botoșaniului pe toată durata târgului. De altfel, Constantin Ciubotărița a avut și el o frumoasă expoziție de obiecte tradiționale și a făcut o demonstrație de artă a meșteșugului.

Atracțiile Botoșaniului la cel mai mare târg de profil din România au fost casele memoriale, mănăstirile ortodoxe, meșterii populari, dar și rezervațiile naturale de pe raza județului.

Județul care a oferit unele dintre cele mai mari personalități ce au marcat cultura românească: Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, George Enescu, Ștefan Luchian, își așteaptă turiștii cu muzee, case memoriale, instituții de cultură, pensiuni primitoare, conace boierești, având posibilitatea cazării mai aproape de natură și istorie, dar și desfășurarea de activități culturale sau de relaxare.

Mănăstirile din ținutul Botoșaniului, sufletul turismului ecumenic, satisfac atât nevoia de pelerinaj, cât și setea de cultură, dat fiind faptul că vechile biserici și mănăstiri din această zonă adăpostesc valori inestimabile: manuscrise, icoane, picturi și fresce vechi.
Pe acest tărâm întâlnești meșteri populari cu experiență, dedicați meseriei lor, care prin profesionalism și grija pentru artă și tradiție duc mai departe moștenirea și obiceiurile zonei.

 

Botoșaniul, prezentat la Târgul de Turism al României. Care au fost atracțiile județului la cel mai mare târg de profil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *