FOTO! Preot nou la o biserică din Botoșani! A fost hirotonit în prezența ÎPS Teofan

Foto doxologia

Luni, 7 noiembrie 2022, la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, județul Botoșani, a avut loc Conferința de toamnă a preoților din Protopopiatul Darabani. Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei în cadrul căreia a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Daniel Alexandru Irimia pe seama parohiei Călugăreni, Protopopiatul Săveni, județul Botoșani.

În continuare, în biserica parohială de la Concești, s-a desfășurat Conferința preoțească, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, cu tema „Isihasm și modernitate. Mai are loc isihasmul în modernitate?”, ce se încadrează în manifestările prilejuite de Anul omagial al Rugăciunii în Patriarhia Română. Referatul conferinței a fost susținut de către Pr. Mihai Alexandru Ciurdea de la Parohia Oroftiana de Sus.

Ziua s-a încheiat cu un dialog constructiv-apreciativ referitor la activitățile desfășurate în ultimii ani la Concești, între Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, părintele Protopop Costică Pînzariu, domnul Primarul Costel Nazare și preotul paroh Alin Constantin Aroșoaie, dar și despre lucrurile și lucrările ce urmează să se desfășoare în această comunitate, potrivit  doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *