Hidroelectrica face o investiție de peste 8 milioane de lei în modernizarea unei capacități de producție din Botoșani

Societatea de producere a energiei electrice Hidroelectrica SA va face o investiție de peste opt milioane de lei în modernizarea unei capacități de producție din județul Botoșani. Hidroelectrica va face lucrări de modernizare în Centrala Hidro Electrică de pe barajul de la Stânca- Costești.

CHE Stânca este organizată intr-o centrala cu un grup hidrogenerator cu o putere instalată de 15 MW care debitează energia produsă la tensiunea de 10,5 kV, evacuarea in Sistemul energetic național a energiei produse realizandu-se printr-un transformator ridicator de 25 MVA – 110/10,5 kV. Stația de 110 kV, amplasată lângă centrală în partea aval, a fost proiectată cu trei celule de linie 110 kV (2 linii pentru evacuarea energiei produse în stațiile de sistem Trușești și Ripiceni, o linie de interconectare cu stația de 110 kV de la CHE Costești-Republica Moldova), două celule de transformator și o celulă de măsură pe bare.

Lucrările necesare pentru modernizarea stației constau în înlocuirea și integrarea de noi echipamente în stația de 110KV, instalațiile de distribuție și de măsură, comandă, protecții și automatizare din centrală (circuite primare și secundare 110kV, transformator 25 MVA, servicii proprii 220 Vcc, extindere SCADA, gospodaria de cabluri de joasa tensiune, instalația de legare la pământ și protecție la lovituri de trăsnet); –

De asemenea, vor fi făcute lucrări de reparații și reabilitări la structura de rezistență a părții de construcție și de modernizare a instalațiilor aferente construcției stației (înlocuirea instalației de iluminat și forță).

Valoarea totala estimată a lucrărilor este de 8.840.403 lei.

Se întâmplă la Botoșani! Un viceprimar, bătut în biroul său din Primărie. Poliția anunțată prin 112

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *