Un tânăr din Botoșani și-a lovit fratele cu toporul în cap. Va sta ani buni în pușcărie

Un tânăr din județul Botoşani care în luna iulie a acestui an şi-a lovit fratele cu toporul în cap va sta ani buni în pușcărie, pentru tentativă de omor. Este vorba de un bărbat de 30 de ani din comuna Coșula, care a fost condamnat, joi, de Tribunalul Botoșani la șapte ani de închisoare

În iulie, Mihai Pintilie și-a lovit violent fratele cu trei ani mai tânăr. Cei doi au avut un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, iar fratele mai mare a pus mâna pe topor şi şi-a lovit fratele în cap. Fratele său a ajuns cu traumatisme grave la cap la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani.

Condamnarea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Pintilie Mihai arestat preventiv în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 7 ani închisoare şi 4 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor – violenţă în familie, prev. de art. 32 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Menţine arestarea preventivă a inculpatului şi deduce din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive de la 6 iulie 2022 la zi. Constată că persoana vătămată Pintilie Gheorghe, nu s-a constituit parte civilă în cauză. Obligă pe inculpat să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: -părţii civile Serviciul de Ambulanţă Judeţean Botoşani – 301,62 lei; -părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani – 3.164,85 lei, la care se av adăuga dobânda legală calculată de la data de 11 iulie 2022 şi până la achitarea integrală a debitului. În baza art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal dispune confiscarea obiectului folosit la săvârşirea infracţiunii – toporişca depusă la dosar în colet nr. 4 din 5 iulie 2022. În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b şi art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca acesta să fie informat că probele vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Obligă pe inculpat să plătească statutului suma de 1.400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul avocatului din oficiu – 1.495 lei – se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei pentru avocat Lazăr Răzvan delegaţie nr. 1073/2022. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 10 noiembrie 2022.
Document: Hotarâre  202/2022  10.11.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *