Gesturi primitive! Un bărbat din Botoşani şi-a lovit fratele cu toporul în cap. Este acuzat de tentativă de omor

Un bărbat din Botoşani şi-a lovit, marţi seară, fratele cu toporul în cap. Cazul şocant a fost înregistrat în comuna Coşula, acolo unde cei doi fraţi locuiesc. Agresorul are 30 de ani, iar victima 27. Cei doi au avut un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, iar fratele mai mare a pus mâna pe topor şi şi-a lovit fratele în cap.

Botoşăneanul a fost reţinut în scurt timp de poliţişti, iar în cursul zilei de miercuri a fost arestat preventiv, în baza unui mandat emis de Tribunalul Botoşani. Mihai Pintilie este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor- violenţă în familie şi va sta după gratii minim 30 de zile.

Fratele său a ajuns cu traumatisme grave la cap la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 402/P/2022. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 şi 3, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Pintilie Mihai, reţinut preventiv în Arestul IPJ Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor- violenţă în familie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 rap. la art. 188 alin. 1, 2 din Cod penal totul rap. la art. 199 alin. 1 C. penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.07.2022 şi până la data de 04.08.2022 inclusiv. În temeiul art.230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Pintilie Mihai. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru asistenţa juridică din oficiu a inculpatului, în sumă de câte 313 lei, se va achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei pe numele avocat Gavril Ana Maria . Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 6 iulie 2022, ora 15,25

 

Bătaie între găști, în plină stradă, la Botoșani. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a-i potoli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *