Noi angajări la stat! Guvernul pune la dispoziție peste 1.000 de locuri de muncă pentru bugetari

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi o nouă modificare privind posturile din administrație publică. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărburaru a anunțat că peste 1.000 de locuri de muncă vor fi disponibile. Guvernul a aprobat memorandumul privind prima sesiune de organizare de concursuri sau examene pentru ocuparea de posturi vacante sau temporar vacante în instituții publice.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a detaliat că Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, 9 noimebrie, sesiunea de concursuri pentru ocuparea a peste 1.000 de posturi vacante sau temporar vacante în instituţii publice locale. Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că este vorba de 1.116 de locuri de muncă.

Aprobarea pentru realizarea de concursuri pentru cele peste 1.000 de posturi a venit ca urmare a unor solicitări din partea autorităţilor publice locale. De asemenea, Dan Cărbunaru a precizat și în ce domenii sunt libere aceste locuri de muncă.

Peste 500 de locuri de muncă în domeniul public

„Guvernul a aprobat memorandumul privind prima sesiune de organizare de concursuri sau examene pentru ocuparea de posturi vacante sau temporar vacante în instituţii publice locale. Este vorba de 1.116 posturi vacante sau temporar vacante, toate venite ca urmare a unor solicitări din partea autorităţilor publice locale şi vă pot prezenta câteva detalii în acest sens: pentru salubrizare şi domeniu public 533 de posturi, pentru spitale şi şcoli 207 posturi, pentru asistenţă socială 128 de posturi”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, într-o întâlnire cu presa, la Palatul Victoria.

Anunțul a fost făcut la finalul şedinţei de miercuri, 9 noiembrie, a Executivului. Acesta a adăugat că aceste cereri au venit printr-un memorandum adresat Ministerului Dezvoltării. De asemenea, cheltuielile pentru organizarea concursurilor sunt încadrate în cheltuielile de personal deja aprobate.

Sursa: gandul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *