Două eleve din Botoșani primesc ajutor financiar din partea unor profesori pentru a rămâne la școală. Una dintre ele nu a mâncat două zile pentru că nu a avut bani

Doi profesori din județul Botoșani oferă două burse unor fete care provin din familii cu situații financiare precare din județul Botoșani, pentru care acest ajutor reprezintă foarte mult. Prima este o adolescentă de clasa a XII-a, din comuna Avrămeni, care învață la Liceul Economic.  Reputatul profesor Gică Manole s-a oferit să îi ofere bursa aceasta tinerei pentru un an de zile.

„Familia fetei se descurcă foarte greu să îi achite internatul. Și în anii din urmă a avut probleme”, ne-a mărturisit preotul Cornel Coțovanu, cel care se ocupă de asociația prin care sunt oferite aceste burse.

De asemenea, de bursa de 500 lei va beneficia și o fată din Ștefănești, care învață la Liceul „Petru Rareș”. Este cunoscută ca fiind o elevă bună, cu foarte mult bun simț, un copil care merită ajutat, spune preotul.

„Nu a avut bani și nu a mâncat două zile pentru că nu a avut cu ce achita. Doamna pedagog i-a spus să meargă la masă, că o să facă familia rost de bani și o să achite, dar ea nu a vrut”, mai spune preotul.

Din fericire, o profesoară, care își dorește să rămână anonimă, s-a oferit să o ajute pe copilă și să îi plătească internatul pentru un an de zile. Aceste burse sunt oferite prin intermediul Asociației „Sfântul Ioan Iacob de la Crăiniceni”. Sunt deja trei eleve care beneficiază de câte 500 de lei prin intermediul acestei asociații umanitare astfel încât să își poată plăti internatul și să meargă liniștite la școală. Dacă vreți să faceți o faptă bună, acum, în apropierea sărbătorilor de iarnă, puteți suna la 0740482535. Sunt copii, bătrâni, familii întregi din județ care au nevoie de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *