Cazul elevului din Botoșani, ajuns la spital din cauza pastilelor de slăbit. Inspectoratul Școlar a dispus o anchetă la liceul unde învață

Inspectoratul Școlar a dispus o anchetă la liceul din județ unde învăța tânărul care a luat pastile de slăbit ca să nu mai râdă colegii de el că e gras. Potrivit inspectorului școlar județean, Bogdan Suruciuc, elevul este de la Liceul Tehnologic Coțușca, în clasa a IX-a, iar cursurile gimnaziale le-a absolvit la o școală din altă localitate.

„Am aflat cu tristețe despre cazul tulburător al elevului înscris în sistemul de învățământ botoșănean care a slăbit foarte mult într-o perioadă scurtă de timp și în calitate de inspector școlar general dar și profesor m-am autosesizat și am solicitat să fie analizate împrejurările în care acest copil a ajuns în situația nefericită de a avea asemenea probleme de sănătate”, spune Suruciuc.

Șeful învățământului botoșănean susține că relația cu colegii de clasă era una normală, elevul comunicând bine atât cu colectivul clasei, cât și cu cadrele didactice. Din fericire, în momentul de față, starea de sănătate a elevului este mai bună, își revine încet sub stricta supraveghere a medicilor.

„Atrag atenția, atât cadrelor didactice cât și directorilor unităților de învățământ să monitorizeze cu maximă atenție elevii și să se implice activ în oprirea fenomenului de bullying. Acest fenomen există și poate produce adevărate tragedii care pot fi evitate doar prin implicare și empatie. De asemenea, rog părinții să  discute cu copiii lor, să le fie aproape, să îi sprijine pentru că doar împreună putem crește copii sănătoși psihic. Evenimentul nefericit la care am fost cu toții martori ne arată, încă o dată, cât de fragili sunt copiii și noi toți trebuie să  avem grijă de ei!”, adaugă Suruciuc.

Adolescentul de 16 ani a luat timp de zece luni pastile de slăbit. Și-a distrus sănătatea, iar apoi a ajuns la spital. Specialiștii atrag atenția asupra creșterii alarmante a cazurilor de tulburare de comportament alimentar.  Potrivit acestora, probleme apar chiar și la copiii de vârste foarte fragede, inclusiv 12- 13 ani.

„Copiii sunt expuși la anumite modele corporale dezirabile”

Psihoterapeutul Anca Larionezei a declarat, pentru BotoșaniNews.ro, că încă de la vârste foarte mici apar anorexia și bulimia după ce „copiii sunt expuși la anumite modele corporale dezirabile și asociază o greutate scăzută cu frumusețea, iar copiii care nu se încadrează într-un șablon, nu sunt slăbuți, așa se exprimă ei, ajung să fie ținta bullying-ului, sunt hărțuiți, fiind etichetați de către colegi și atunci ajung să recurgă la diete pe care le citesc pe internet, ajung să refuze mâncarea, să ascundă chiar mâncarea […] sau când cresc un pic mai mari ajung să își cumpere singuri ceaiuri, pastile, să consume în mod abuziv laxative și să facă sport într-un mod exagerat sau să înlocuiască alimentele cu diverse prafuri proteice, ajungând să nu consume altceva decât niște sucuri pe care și le prepară sau să nu mănânce cu zilele, ceea ce este foarte dăunător”.

Caz înfiorător la Botoșani! La 16 ani, o tânără cântărea doar 39 de kilograme

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *