FOTO! Asfalt pe un drum comunal din județul Botoșani. Banii, alocați din bugetul local

Primăria Unțeni a alocat fonduri din bugetul local pentru reabilitarea drumului comunal DC360. Acesta asigură accesul locuitorilor din comună spre Botoșani dar face legătura și cu drumul național DN 29D, scurtând traseul spre județul Iași, potrivit președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Întreținerea periodică, prin balastare ar fi fost o soluție provizorie și costisitoare și nu ar fi protejat drumul de degradările provocate de hidraulica defectuoasă. Porțiunea de drum comunal DC360 este modernizata pe o lungime de 1.163 de metri. Lucrarea este finanțată din bugetul local, iar valoarea se ridică la 2,4 milioane de lei. Drumul este de o importantă deosebită, datorită faptului că scurtează drumul spre Iași cu cel puțin 30 de minute”, a precizat Doina Federovici.

Urmează execuția de șanțuri și rigole betonate pentru preluarea și dirijarea apelor, construirea de podețe transversale și execuția de marcaje rutiere.

Primăria Uneni are depuse și alte proiecte de investiții în infrastructura comunei, în principal cea rutieră, dar și proiecte de construire și extindere a rețelelor de apă și canalizare.

”Comuna Unteni are depuse și aprobate trei proiecte prin programul „Anghel Saligny”. Vorbim despre exinderea de alimentare cu apă în satele Soroceni, Burlesti și Manastireni în valoare de 10,5 milioane de lei. Mai vorbim și despre modernizarea unor drumuri sătești pe o lungime de aproximativ de șapte kilometri, în valoare de 14 milioane de lei”, declară Constantin Paladi, primarul comunei Unteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *