Fără scrupule! Imaginile unui preot din Botoșani, dar și a unei artiste, folosite pentru a strânge bani. „Să nu cădeți în plasa șarlatanilor!”

Pentru unii, scopul scuză mijloacele! Ca să facă rost de bani, unele persoane recurg la tot felul de tertipuri și îi înșeală pe cei care vor să facă un bine. Și ca să fie siguri că ajung să capete încredere, infractorii recurg și la furt de identitate.

Imaginile preotului militar din Botoșani, Teodor Cenușă, și a soției acestuia, Iustina Irimia, ba chiar a fetiței celor doi, au fost folosite pe diverse conturi false prin care se solicită bani. Artista Iustina Irimia a transmis un mesaj public prin care anunță că familia ei nu are nicio legătură cu ce se vehiculează pe internet.

„Vreau să atrag atenția asupra unui aspect extrem de neplăcut cu care ne-am confruntat recent! În ultima vreme, tot primesc mesaje prin care imaginea mea, a soțului și a familiei nostre este preluată de cineva sau de mai mulți care folosesc conturi false și prin care cer sume de bani, fie în numele Parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva, fie a unui preot, etc. Vrem să lămurim că nu avem de a face cu aceste pagini/conturi. Nu solicităm bani pentru nimic și vă indemnăm să raportați aceste conturi. Această practică este furt de identitate și se pedepsește legal. Cei băgubiți pot depune sesizare la poliție! Pe cât e de frumos internetul, pe atât unii îl folosesc de abominabil. Să nu cădeți în plasa șarlatanilor! Verificați sursele!”, susține Iustina Irimia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *