FOTO Noul preot militar al Garnizoanei Botoșani, Teodor Cenușă, instalat oficial, astăzi, în funcție în prezența mai multor preoți și a protopopului de Botoșani

Noul preot militar al Garnizoanei Botoșani, Teodor Cenușă, a fost instalat oficial, marți, 23 noiembrie, în funcție, în prezența mai multor preoți și a protopopului de Botoșani, părintele Petru Fercal. La eveniment au participat mai mulți reprezentanți ai Armatei, prefectul Dan Nechifor, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei și președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

În urma unui concurs organizat de Patriarhia Română, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, părintele Teodor Cenușă a trecut cu brio peste probele scrise și orale și a fost desemnat noul preot militar al Garnizoanei Botoșani.

Viața e mereu surprinzătoare și vine o vreme când Dumnezeu îți călăuzește pașii către noi destinații. După 7 ani în care sufletul nostru a vibrat împreună cu enoriașii din Parohia Coștiugeni – timp în care ne-am rugat, am evoluat, am construit, am iertat, am iubit, am dăruit, am învățat împreună – a sosit timpul pentru o schimbare”, a fost mesajul transmis de preotul Teodor Cenuță atunci când anunța plecarea sa din Parohia Coștiugeni.

Pasionat de pictură încă de mic, Teodor Cenușă a ales să studieze la Seminarul „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț. Timp de șapte ani, părintele Cenușă a fost paroh în Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Coștiugeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *